Review: Safety Razor

Op 20 december j.l. schreef ik al een blogpost over de Parker 29L Safety Razor. Ik had er op dat moment nog geen mesjes bij, dus ik kon ‘m nog niet testen. Ik heb alles op E-bay besteld en dan weet je eigenlijk nooit precies wanneer iets geleverd wordt.
Ik heb gekozen voor de Parker 29L, gemaakt van roestvrijstaal en weegt 73 gram. Ter vergelijking: een wegwerpmesje weegt 7 gram.
RICOH IMAGING
Het handvat (7 cm. lang)  is bewerkt en dat biedt houvast bij het scheren. Als je zeep of scheerschuim gebruikt worden je handen glad en loop je kans op snijwondjes.
Onderin zit de draaiknop. Die is om de scheerkop te openen en de mesjes te kunnen vervangen.
RICOH IMAGING
En dat ziet er dan zo uit.
De mesjes zijn ultradun en vlijmscherp. Ik had al enkele reviews gelezen en daarin kwam steeds naar voren dat je voorzichtig moet doen om de kans op wondjes te verkleinen.
De mesjes heb ik in een grootverpakking gekocht.
RICOH IMAGING
In de verpakking zitten 20 doosjes met elk vijf mesjes. De mesjes zijn per stuk in papier verpakt. Alle verpakkingen zijn van papier en karton, dus recyclebaar.
Gebruik
De reviews van de Parker 29L Safety Razor hadden bijna allemaal een waarschuwend karakter. Ik ben heel voorzichtig begonnen met scheren met schuim van Castille zeep. Dat ging eigenlijk prima. Als je het apparaat het werk wilt laten doen en minder druk zet, vind ik het resultaat niet zo geweldig. Een klein beetje druk en de scheerkop een beetje schuin houden werkt het best. Doordat wegwerpmesjes lichter van gewicht zijn, heb je sneller de neiging om iets meer druk te zetten.
Dat is bij de Parker niet nodig.
Ik heb een zeer overgevoelige huid als het op scheren aankomt. Met name van de goedkopere soorten wegwerpmesjes kreeg ik enorme uitslag. Daar heb ik nu geen last meer van.
Waar ik wel op let is de hoeveelheid zeep. Het moet goed schuimen, dus even het blokje zeep goed opschuimen. Ik kies bij voorkeur voor (Castille) zeep in plaats van een spuitbus uit milieu-overwegingen.

Een gedachte over “Review: Safety Razor

  1. Pingback: Voorbereiden Plastic Free July 2018 | Miss Jackyz Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s