Review: shampoo bar

Zoals beloofd zou ik een review schrijven over de shampoo bar van Lush. Het is de “Honey, I washed my hair” bar.
Ik heb de shampoo bar nu een paar weken in gebruik en heb er nu een keer of 6 mijn haren mee gewassen.
1. Gebruik
Het gebruik heeft me echt verrast. Als het blokje droog is voel je de crèmige en zachte structuur al.
Als je vloeibare shampoo uit een flesje gebruikt en je spuit het bovenop je hoofd, gebruik je al snel teveel op één plaats. Als je de shampoo eerst op je hand doet om op te schuimen, loopt het al van je hand af. In beide gevallen is het zonde van je (soms dure) shampoo.
Niet bij deze shampoo bar.
Aangebracht op nat haar, schuimt het meteen rijkelijk. Op de site stond dat je het blokje eerst tussen je handen kon opschuimen, maar dat is niet nodig. Direct aanbrengen op nat haar en het blokje over je hoofdhuid en tussen de haren masseren. Je hebt direct schuim en de verzorgende bestanddelen wassen je haren prima schoon.
2. Geur
Een lekkere, zachte geur, beetje toffee/caramel-achtig met een vleugje sinaasappel.
3. Verzorging
Ik heb zelf heel droog haar. Ik heb dan ook lang gezocht naar de juiste shampoo bar.
Op internet kwam ik veel tips tegen, maar ik was toch een beetje huiverig om zomaar zeep in mijn haar te smeren. In mijn blogpost (klik hier) schreef ik al over de werking van de ingrediënten, o.a. honing. Bovendien zit er een glanspoeder in die je haren fijn doet glanzen.
4. Prijs
Ik heb de shampoo bar in de winkel gekocht en betaalde  € 8,95.  Als verpakking kiest Lush voor papieren zakjes. Je kunt bij Lush ook een blikje kopen om de shampoo bar in te bewaren.
Eindoordeel:
Deze shampoo bar is een echte aanrader voor mensen met droog haar. Het gebruiksgemak heeft me echt verrast. Klein nadelig puntje is dat losse haren aan het blokje blijven kleven, dus na gebruik even voorzichtig de haren eraf halen.

RICOH IMAGING

Een gedachte over “Review: shampoo bar

  1. Pingback: Voorbereiden Plastic Free July 2018 | Miss Jackyz Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s