Inspirerend minimalisme

Wat is het toch fijn dat we onze informatie met een paar klikken kunnen opzoeken. Via het WereldWijdeWeb  zijn de mogelijkheden eindeloos om onszelf cognitief te verrijken.
Op het internet vond ik dus ook veel

inspiratie voor mijn manier van leven.
Natuurlijk heb ik veel voorbeelden van huis uit gezien, maar voor verdieping heb ik toch heel veel gelezen op internet.
Daarom vandaag een klein overzicht van (voor mij) inspirerende minimalisten.
The Minimalists:
Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus leggen op hun website (www.theminimalists.com) uit hoe ze minimalist zijn geworden. Ze hebben een eigen YouTube kanaal (the minimalists) waar ze regelmatig podcasts posten. Elke podcast behandelt een thema, bv. reizen, minimalisme, schulden.
Ook hebben ze tweemaal een pitch gehouden voor TEDX. In de eerste pitch vertelt Ryan Nicodemus over zijn bekende ‘packing party’.  Hij heeft op een gegeven moment al zijn spullen ingepakt en is daarna gaan uitpakken wat ie echt nodig had. Na een tijdje heeft ie alles wat nog ingepakt stond weggegeven.
Leuk om het proces te lezen en te horen.
Bea Johnson:
Bea Johnson is auteur van het boek Zero Waste Home, the ultimate guide to simplifying your life.
Bea en haar gezin zijn niet alleen minimalist, maar leven ook nog eens zero waste.
Ze beschrijft in haar boek op humoristische wijze het proces van een leven met b.v. twee auto’s,  kledingkasten vol met de laatste mode e.d. naar een minimalistische lifestyle.
Ze beschrijft hoe ze de discussie is aangegaan met bedrijven om bv. voor een andere (duurzame) verpakking te kiezen, hoe ze de strijd is aangegaan met ‘junkmail’ en geeft veel praktische tips en recepten.
Ook Bea Johnson heeft een eigen YouTube kanaal: Zero Waste Home en geeft lezingen over de hele wereld. Volg haar ook op Twitter en Instagram en haar blog: www.zerowastehome.com .
Light by Coco:
Coco is een Nederlandse die in San Fransisco woont. Ze heeft een YouTube kanaal: LightbyCoco.
In haar video’s laat Coco zien dat minimalisme ook heel stijlvol kan zijn. Met een duurzame capsule wardrobe en goed gekozen accessoires laat ze zien hoeveel combinaties er mogelijk zijn. Hetzelfde doet ze met make-up. Met slechts 8 producten creëert ze met het grootste gemak 3 verschillende looks.
Volg haar ook op www.lightbycoco.com, Instagram, Twitter en Pinterest.
Jelle Derckx:
Via de nieuwsbrief informeert en inspireert Jelle zijn lezers over een minimalistisch leven. Verder ontwikkelt Jelle cursussen voor persoonlijke groei.
Op www.growthinkers.nl  staan leuke artikelen over o.a. minimalisme en persoonlijke groei. Op www.jellederckx.nl schrijft ie meer over zichzelf.
Volg Jelle ook op Instagram (mooie foto’s van zijn wereldreis) en LinkedIn.
Ik hoop dat jullie deze inspirators net zo inspirerend vinden. Er zijn natuurlijk meer minimalistische Youtubers die ik volg en minstens zo inspirerend zijn.
Daarover later meer.
Voor nu een fijn weekend.

foto

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s