Capsule Wardrobe (3)

Zoals beloofd deel 3 over mijn capsule wardrobe. In dit deel zal ik beschrijven wat ik doe om mijn kleding, tassen, schoenen en accessoires schoon en netjes te houden, zodat ik  
langer plezier van mijn spullen heb.
Kleding
Doordat ik minder kledingstukken in de kast heb, heeft elk item meer ruimte. Zoals ik al eerder vertelde heb ik af en toe zoveel kleding in de kast gehad, dat ik bij wijze van spreken een blouse met een pincet er tussenuit moest halen. Ik denk dat iets meer ruimte sowieso al een behoud van de kleding is.
Wassen: Kleding was ik normaal gesproken op 30 of 40 graden. Ik maak wel aparte stapels voor lichte en donkergekleurde was. Spijkerbroeken (en andere dikkere stofsoorten)  was ik apart (dus niet met lichtere stoffen) en bij voorkeur binnenstebuiten.  Ik gebruik  altijd waspoeder.Te zijner tijd wil ik gaan testen met zelfgemaakte producten.
Tops, vestjes en broeken strijk ik voordat ik ze in de kast hang.
Mijn winterjas kan ik niet zelf wassen en die breng ik naar de stomerij.
Schoenen
Nieuwe schoenen behandel ik voor het eerste gebruik met een impregneersprleerverzorgingay van Collonil.
Zeker met schoenen die ik veel draag in de herfst en winter.
Tussendoor poets ik mijn schoenen met leergel ook van Collonil.
Als ik schoenen in de kast zet, bijv. bij wisseling van seizoenen, dan maak ik mijn schoenen goed schoon en poets ze. Het heeft ook mijn voorkeur om schoenen in een schoenendoos op te bergen, zodat ze niet beschadigen.
Tas, portemonnee/clutch/wallet en riem
Mijn tas, portemonnee/clutch/wallet en riem behandel ik net als mijn schoenen. Voor het eerste gebruik behandel ik ze  met een goede impregneerspray van Collonil.
Als ik in de regen heb gelopen, droog ik mijn tassen goed af.
Zijn ze een paar keer natgeworden, dan gebruik ik Collonil leergel, maar ook bij normaal gebruik, poets ik regelmatig mijn tassen.
Hetzelfde geldt voor mijn riem en ook hier gebruik ik de leergel en impregneerspray.
Na gebruik ruim ik de riem weer op met een extra beschermhoesje voor de gesp.
Sieraden
De meeste sieraden die ik heb draag ik dagelijks.  Ik zorg er wel voor dat ik mijn ringen afdoe voordat ik het huis ga schoonmaken ook al draag ik in principe altijd huishoudhandschoenen. Mijn ringen en oorbellen poets ik af en toe met een aparte microvezeldoek.
Daarnaast heb ik nog 2 kettingen die ik in een aparte opberger in de kast bewaar.
Deze kettingen hebben eigenlijk geen speciale verzorging nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s