Zero waste home, het boek

Vorige week schreef ik over hoe ‘klimaat’ als een rode draad door mijn  bezigheden liep. In mijn blogpost schreef ik o.a. dat ik begonnen was met het lezen van ‘Zero Waste Home’ van Bea Johnson.
Inmiddels heb ik het boek uit en ik kan maar één advies geven: Wil je weten hoe je zero waste kunt leven, lees dit boek.

foto

 

Op humoristische wijze beschrijft Bea Johnson het hele proces wat zij en haar gezin doorlopen hebben om uiteindelijk zero waste te leven.
In 12 hoofdstukken behandelt de schrijfster de verschillende plaatsen en ruimtes in huis waar afval en rommel ontstaan. En niet alleen in huis, maar ook in de tuin, en nog een stapje verder op vakantie. Wat te doen als je reist per vliegtuig of zero waste wil kamperen.
Elk hoofdstuk bevat tips, recepten en verwijzingen naar boeken en sites voor meer informatie of waar Bea zelf haar informatie heeft gevonden.
Het is een open en eerlijk boek met veel persoonlijke gegevens. Dat maakt het lezen makkelijk en het is heel herkenbaar. Voor de familie Johnson was de weg naar een zero waste leven er één van trial and error. ‘Nopoo’ haren wassen en vervolgens ruiken naar een azijn was niet echt een succes.
Of zoals ze zelf zegt: “Ik heb alles al uitgezocht zodat jullie dat niet hoeven te doen.”
Wat ik zelf erg leuk vindt, zijn de recepten voor o.a make-up. Bea Johnson geeft aan dat ze zelf graag bepaalt welke ingrediënten in haar gezichtspoeder, blush en mascara zitten.
Zo bevat haar blush cacaopoeder, bietenpoeder en kaneel. Allemaal producten die ook in gerechten worden gebruikt.
Voor wie Bea Johnson al kent van haar Youtube filmpjes zal dit boek heel herkenbaar zijn. Je hoort het haar als het ware vertellen.
Voor wie haar niet kent via Youtube zal ik een link toevoegen.

 

Fijn weekend.

2 gedachtes over “Zero waste home, het boek

  1. Pingback: Op weg naar zero waste | Miss Jackyz Blog

  2. Pingback: Less waste (badkamer) | Miss Jackyz Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s