Less waste

Op de laatste dag van de Zero Waste Week een artikel over hergebruik.  Om afval te reduceren wil je natuurlijk niks weggooien.
Kleding:
Ben je op een kledingstuk uitgekeken en is het nog in goede staat? Doneer het dan.
Heb je een t-shirt die ècht niet meer kan? Knip ‘m in stukken en gebruik deze stukken als poetslap of  vervanger van keukenrol.
Een oude handdoek kan nog prima als schoonmaakdoek.
Heb je een dekbedovertrek of kussensloop die je niet gebruikt? Kijk of je er groente- en fruitzakjes van kunt maken. Je kunt ze ook gewoon doneren.
Boeken:
Boeken die ik over heb, doneer ik meestal aan de Boekenbeurs. De Boekenbeurs wordt gerund door vrijwilligers en de opbrengst gaat naar goede doelen.

Elektrische apparaten:
Kleine elektrische apparaten (koffiezetapparaat, friteuse, boormachine, computer) die kapot zijn en niet te repareren (via bv. Repaircafé), kun je laten recyclen bij de gemeente.

Etensrestjes:
Ook wel kliekjes genoemd. Bewaar de restjes veilig en maak van meerdere restjes een volledige maaltijd of salade. Maak van restjes groente een lekkere soep.
Geen inspiratie? Zoek op internet naar recepten.

Je kunt natuurlijk ook proberen spullen te verkopen via internet, een rommelmarkt of een garage-sale. Denk ook eens aan een maatschappelijke opvang, waar vaak behoefte is aan goede spullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s