Minimalisme in de vakantie

Als je een tijdje minimalistisch leeft, zul je merken dat je minder geld uitgeeft.
Geld dat je kunt sparen om leuke dingen te doen, of toch dat ene duurdere item te kopen of misschien toch die mooie vakantiereis te maken.
Ik vind het zelf een sport om te kijken of ik iets zo goedkoop mogelijk  kan bemachtigenof anders zo weinig mogelijk aan uit hoef te geven.
  • Reis zo goedkoop mogelijk. Ga zo mogelijk met het openbaar vervoer (lees ook dit artikel ). Check wel eerst even of het goedkoper is als je met meerdere mensen met het OV goedkoper bent dan bv. met de auto. Als je naar Amsterdam gaat, kun je de auto parkeren bij de Arena en met de metro naar het centrum. Vervolgens gebruik je een metrokaartje bij het betalen van de parkeerkosten en betaal je slechts € 1,= voor het parkeren. Gaan wij met ons vieren dan betalen wij ongeveer € 8,=.
  • Huur of leen fietsen in een andere stad en ontdek die plaats op de fiets. (ik heb laatst gefietst in Groningen, heel gezellig en erg leuk)
  • Maak een stadswandeling.
  • Maak gebruik van spaarprogramma’s zoals Air Miles.
  • Spaar bij de grote supermarkten voor korting op dagjes uit of bv. het 2e diner gratis. Vraag anderen eventueel om mee te sparen.
  • Zoek uit of reizen op een andere dag goedkoper is. Zo was onze overtocht met de ferry van Duinkerken naar Folkestone op zondag voordeliger dan op werkdagen. www.dfdsseaways.nl
  • Kijk ook eens op www.marktplaats.nl naar tickets voor attractieparken, voorstellingen, rondvaarten e.d.
  • Neem de kortingsbon mee van bijv. de Wibra voor korting op een all-in dagje uit bij Avonturenpark Hellendoorn. Je betaalt met bon € 17,95 (p.p)  voor entree + smul-pakket en een doeboekje in plaats van € 28,95 per persoon.
Er valt al met al nog genoeg te besparen. Ik hoop dat ik jullie kan inspireren met mijn informatie.
Succes en een fijne vakantie.

2 gedachtes over “Minimalisme in de vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s