Minimalisme

Op 6 juni schreef ik over wat minimaliseren voor mij betekent in Minimalisme, persoonlijk. Allemaal voordelen, niet alleen het minder bezitten, maar ook mijn uitgaven zijn geminimaliseerd. Heerlijk, want van het geld dat we hebben bespaard hebben we inmiddels al leuke uitstapjes gemaakt.

Maar goed, dan heb je rigoureus opgeruimd en heb je vuilniszakken vol kleding, textiel, boeken en prullaria.
Wat ga je ermee doen?

Kleding
Kleding, dekbedovertrekken, dekens, riemen en dergelijke heb ik gedoneerd aan een goed doel. In de stad staan her en der containers waar ik mijn zakken achtergelaten heb.
Verwassen of kapotte kleding heb ik verknipt tot poetsdoeken of gewoon weggegooid.

Boeken
Mijn overtollige boeken, van romans tot kookboeken, heb ik gedoneerd aan de Boekenbeurs.
Eén keer per jaar wordt er in het Dorpshuis een boekenbeurs georganiseerd. Vrijwilligers richten het Dorpshuis in als een bibliotheek en regelen de verkoop. De opbrengst gaat naar diverse projecten voor dak- en thuislozen.
Wat niet verkocht wordt tijdens de boekenbeurs, wordt op internet te koop aangeboden.

Prullaria
Kandelaars, beeldjes en andere hebbedingetjes die over zijn, bewaar ik in een grote doos en geef ik aan iemand die het fantastisch vindt om op rommelmarkten te staan als verkoper.
Het levert altijd een mooi zakcentje op.
Ook hier geldt dat iets wat echt niet meer kan, hoekje eraf of kapot is, gooi ik weg.

Wat doen jullie met overtollige spullen?