This makes my day…

Vandaag drie onderwerpen waar je blij van wordt.
De prachtige tassen van Upcycled Tassen.
Ik ben niet alleen een minimalist, maar ook liefhebber van mooie tassen. Via Instagram zag ik foto’s van de prachtige handgemaakte tassen van Upcycled-Tassen.
Tassen met een verhaal en ik vroeg Margreet van Upcycled-Tassen welk materiaal ze gebruikt en waar het vandaan komt.
“Het meeste materiaal krijg ik van mensen die mijn website gevonden hebben omdat ze op zoek waren naar een bestemming voor bv. het leer van hun oude bankstel, scheepszeil, oude leren jassen of andere kledingstukken. Ik probeer zoveel mogelijk om alles te gebruiken. Zo is patchwork heel geschikt voor alle kleine restjes.
Ik gebruik bijna elk snippertje leer en stof opnieuw. Zero waste is het streven”.
Haar site is www.upcycled.nl en de tassen zijn ‘one of a kind’.
Een mooi voorbeeld van re-use, reduce en recycle.
Plastic soep
Een Nederlandse student met plannen om de plasticsoep in de oceanen op te ruimen, gaat  nu een test doen in de Noordzee.
Afgelopen week was het volop in de media: Boyan Slat en the Ocean Cleanup leggen een zuiveringsinstallatie 23 kilometer uit de kust om zoveel  mogelijk plastic uit de zee te halen en om de bakens van de installatie te testen. De test duurt een jaar. Tegen 2020 zal een honderd kilometerlange  barriere in de Stille Oceaan ergens tussen de VS en Hawai komen. (www.nationalgeographic.nl)
 Plasticvrij de zomer in met het plasticdieet..
Een challenge die internationaal al 5 jaar georganiseerd wordt om aandacht te vragen voor het gebruik van single-use plastic in ons leven. Mensen worden uitgedaagd om in juli een dag, week of maand single-use plastic te weigeren.
Je kunt je via de site www.plasticdieet.nl.aanmelden. Je ontvangt dan in juli elke week per e-mail tips, ervaringen e.d.
Blijf op de hoogte via social media met de hashtag  #plasticdieet.