Minimalisme, persoonlijk

Minimaliseren, het is een proces waarin je steeds verder gaat met rigoureus opruimen. Voor mijIMG_2244 is het een proces wat eigenlijk nooit af is. Volgens de ‘Konmari’ methode (ontwikkeld door Marie Kondo en beschreven in het boek ‘Opgeruimd’) ben ik begonnen met kleding. Alle overtollige kleding wat goed was heb ik gedoneerd en wat echt niet meer gedoneerd kon worden, gerecycled, bv t-shirts werden poetsdoeken. Daarna heb ik al mijn boeken uitgezocht en gedoneerd aan de Boekenbeurs. Als laatste heb ik mijn persoonlijke spullen uitgezocht. Uiteindelijk heb  ik de spullen overgehouden die echt wat voor me betekenen.
Wat heb ik hiermee bereikt?
* Minder materialistisch: ik geef minder om spullen. Natuurlijk ga ik af en toe shoppen, maar dan koop ik  alleen iets wat vervangen moet worden.  ( één uit  -> één in principe)
* Ik hoef minder schoon te maken, te beschermen of op te ruimen.
* Ik houd tijd over.
* Ik houd geld over. Ik koop geen hebbedingetjes of grote  voorraden.
* Ik ben eigenlijk nooit meer iets kwijt. Door goed op te ruimen, heb ik ruimte
gecreëerd in kasten en lades waardoor alles nu een vaste plaats heeft.
*  Overzicht en controle,  ik weet wat ik heb en waar het ligt.
Ik wil wel aangeven dat ik alleen mijn persoonlijke spullen geminimaliseerd heb. Dit geldt ook voor persoonlijke verzorging en make-up.

 

2 gedachtes over “Minimalisme, persoonlijk

  1. Pingback: Minimalisme | Miss Jackyz Blog

  2. Hi, goed he dat minimaliseren. Nog een tip: laat de lezers in de e-mail maar een stukje van je blog zien. Dan moeten ze doorklikken naar je site als ze verder willen lezen!

    groet, Annemarieke

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s