Minder afval

Ik heb al een paar ideeën gegeven om de hoeveelheid afval te verminderen, maar ik heb er inmiddels weer een paar om met jullie te delen.
In de loop van de jaren zijn we steeds meer wegwerpartikelen gaan gebruiken, wat leidt tot steeds meer afval. In een gemeente waar voor afval met gedifferentieerd tarief wordt gewerkt, zal dit ook leiden tot hogere kosten. 
  • Vervang papieren zakdoekjes door een stoffen variant.
  • Vervang keukenrol door bv. een oude handdoek die je in stukjes knipt of een oud t-shirt. Voor klusjes op het aanrecht kun je kiezen voor microvezel doekjes.
  • Grote vervuilers zijn de plastic waterflesjes. Kies als vervanging een herbruikbare BPA-vrije variant, maar liever nog één van glas of RVS.
  • Hetzelfde geldt ook voor papieren servetten. Voor een paar euro is een stoffen variant te koop, die net als stoffen zakdoeken en schoonmaakdoekjes in de wasmachine meedraaien.
  • Kies als vervanging voor wegwerpscheermesjes een duurzame uitvoering van RVS waarvan je alleen de mesjes/bladen vervangt. Deze mesjes zijn recyclebaar.
  • De volgende tip heb ik zelf nog niet geprobeerd, dus heb ik nog geen idee hoe er op gereageerd zal  worden: Als je bv naar een Chinees afhaalrestaurant gaat om eten te halen, neem eens je eigen pannetje of ovenschaal mee.
Zo, dat waren de tips voor deze keer. Als jullie tips hebben of opmerkingen, stuur ze maar door.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s